PGB voor Welzijn in het bedrijfsleven

Human Reset

sep 09

Persoonsgebonden Budget voor Welzijn in het bedrijfsleven, is dat iets wat jouw bedrijf al heeft? In aanvulling op de poll die ik laatst plaatste op LinkedIn, wil ik werknemers, maar zeker werkgevers even meenemen in het belang van monitoren en begeleiding. Steeds meer om me heen hoor ik dat werkgevers iets doen aan het welzijn van werknemers. Op zich een prachtig streven en ik ben groot voorstander hiervan.

Potjes worden ervoor opzij gezet en activiteiten en ideeën worden uitgeprobeerd. Wat mij opvalt is dat men zo’n 400 tot 1000 euro per werknemer per jaar beschikbaar stelt, die ze vaak vrij kunnen besteden aan ‘gezondheid’.

Medewerkers kiezen voor sportschool abonnementen, het kopen van sportartikelen en wellicht eens een massage voor ontspanning. Dat is natuurlijk leuk, fijn, lekker. De vraag is: Draagt het echt bij aan de gezondheid?

De kersverse sportschoenen belanden na drie rondjes in de kast, de nieuwe fietsbanden voor de mountainbike zijn gèrs, maar hij staat in de schuur, het sport abonnement loopt, maar men zit toch thuis op de bank bijvoorbeeld. Al snel niet echt effectief en ook slecht te meten toch?

Laatst hoorde ik van een cliënt zelfs nog het verhaal dat men kon kiezen voor een koptelefoon met frequentietherapie. Dat werd in het bedrijf massaal gekozen, super leuke gadget natuurlijk. Ik heb er hartelijk om gelachen. Het bedrijf zag hun eigen misvatting ook in en nu kon het personeel maandelijks een factuur insturen, waaruit moest blijken dat men daadwerkelijk iets aan welzijn deed. Maar dan nog…

Ik begrijp dat bedrijven ‘ook maar wat doen’ als je hiervan geen kennis in huis hebt. Mijn idee? Echt verschil maken, komt vanuit een holistische aanpak. Daadwerkelijk kijken naar waar de krachten te vinden zijn en eventuele klachten kunnen oplossen. Leefstijl is voor een groot stuk een mentale bezigheid. Wat denk je? Wat voel je? Wat geloof je? Wat kies je? Daar komt meer bij kijken dan een sportschool of een gezonde maaltijd.

Vandaar dat ik pleit voor een persoonlijke aanpak onder een paraplu van kennis en kunde. Bij Human Reset werken wij op volledig vertrouwelijke basis. De expertise die wij in huis hebben, kunnen we op maat aanbieden. Er zijn mogelijkheden om te evolueren in plan van aanpak, zodra zichtbaar wordt dat een vervolg stap of andere richting waardevol is. Begeleiding hierbij is echt de sleutel. Als werkgever wil je hier niet mee bezig zijn en hoe fijn is het als iemand dat voor je overneemt met de kennis, de tools en de experts? Laat het vitaliteitsplan door ons begeleiden en je creëert Happy&Healthy personeel.

#persoonsgebondenbudget #welzijn #gezondemedewerkers #vitaliteitsplan

Over mij

Hoi, ik ben Martine Lanser. Work, life & health connector bij Human Reset. Via mijn blogs inspireer ik werkgevers graag tot het nadenken over welke bijdrage zij kunnen leveren aan de gezondheid en mentale veerkracht van hun personeel. Hoe hou je je bedrijf gezond en je medewerkers happy? Wilt u meer weten over wat Human Reset voor uw bedrijf kan doen? Ik leg het graag uit in een persoonlijk gesprek. Stay happy & healthy!